A VINEX Borászati Kft. legnagyobb büszkesége az Észak-Dunántúl egyik legnagyobb pincerendszere. A föld alatt húzódó, közel 1000 méteres, U alakban elterülő pince, amely több mint 14.000 hl bor tárolását teszi lehetővé. A tárolórész nagyobb része fahordó (20-140 hl-es ászok hordók), míg másik része betontartályok, amelyek közül 12 már több, mint 120 éves, amit a rajtuk található korabeli címerek és évszámok is bizonyítanak.
A pincét 1870-ben építette Lenck Sámuel, helybéli kereskedő, aki a bor mellett számos más dologgal is kereskedett, és a városban több ingatlant is birtokolt. Egyébként nem csak a pince, hanem a felette található föld feletti épület is a Lenck család keze munkáját dicséri. A műemlékvédelem alá eső utcai rész most részben önkormányzati bérlakásoknak ad helyet, de egy komolyabb felújítás révén Sopron egyik büszkesége lehetne a szép épület.
Az államosítás során, 1950-ben a Soproni Állami Gazdaság tulajdonába került a pince, majd 1995-ben vásárolta meg pályázat útján a VINEX Borászati Kft. A pince feletti épületekben találhatóak az irodák, raktárhelyiségek, a palackozó üzem, melyet vállalkozásunk, elsőként a Soproni Borvidéken 2003-ban egy sikeres SAPARD pályázaton nyert el, illetve itt üzemel a kis- és nagykereskedelmi egység is.